Dhunonin dhe torturonin qytetarët që merrnin në pyetje, arrestohen 5 policët në Itali

Pesë oficerë policie u arrestuan nga kolegët e tyre në Verona të Italisë, të akuzuar për rrahjen dhe torturimin e të paktën shtatë civilëve.

Arrestimi është shndërruar menjëherë në arrest shtëpie dhe sipas prokurorit kompetent, të pandehurit (një inspektor dhe katër policë) “në vend që të parandalojnë dhe parandalojnë krimet, dyshohet se i kanë kryer vetë”.

Sipas mediave italiane, pesë oficerët e rendit kanë goditur me shuplaka, dhunuar dhe “verbuar” me sprej djegës qytetarët të cilët ishin arrestuar dhe duhej të merreshin në pyetje. Prokurori përmend në mënyrë tipike se në një prej rasteve të pandehurit “dyshohet se kanë detyruar një qytetar të urinojë brenda zyrës së departamentit dhe më pas e kanë detyruar të ulet në dysheme për ta pastruar atë”.

Në një rast tjetër, njëri nga pesë oficerët e policisë “i ka dhënë një shuplakë aq fort të hetuarit, saqë personi në fjalë ka humbur ndjenjat për disa minuta”.

Sipas drejtorit të policisë së Veronës, 23 kolegë të tjerë të të pandehurve – edhe nëse nuk kanë marrë pjesë në torturë – me qëndrimin e tyre mund t’i kenë mbuluar ose mos i kanë raportuar këto sjellje.

Hetimi që çoi në arrestimet e sotme zgjati rreth tetë muaj.


Shtuar 6.06.2023 22:22