Dënim 12 muaj dhe rrezikon largimin e përjetshëm nga funksionet federale për Lotiton

Gjykata Federale e Apelit ndëshkoi presidentin e Lazios, Claudio Lotito.

Gjykatësi Torsello – president i Gjykatës së Apelit – në fakt ka pranuar pjesërisht ankesën e propozuar nga Prokuroria Federale, duke rritur dënimim për numrin q të klubit Biancoceleste krahasuar me dënimin e shkallës së parë: nga 7 për këtë arsye është rritur në 12 muaj ndalim,  një rrethanë që do ta përjashtonte atë nga qeveria e futbollit.

Pse Lotito është në rrezik të dekadencës?

Duke marrë parasysh 2 muaj ndalimin që Lotito mori në 2012 për “agjentopoli”, në fakt, duke i shtuar edhe 12 muaj plus në dhjetë vjet, atëherë rregullorja nuk lejon që të jesh pjesë e FIGC.

Për më tepër, neni 29 i Statutit FIGC konsideron të pranueshëm vetëm ata që “nuk janë prekur në dhjetë vitet e fundit, përveç rehabilitimit, nga masat disiplinore sportive përfundimtare për shkak të ndalimit ose skualifikimit më shumë se një vit, nga Federata Kombëtare, nga Coni, nga disiplinat shoqëruese dhe nga organet e promovimit të sporteve ose nga organizatat e njohura ndërkombëtare të sportit “.

Apeli në CONI – Lazio tani do të apelojë në Kolegjin e Garancisë në Coni, shkalla e fundit e gjykimit sportiv.

“Ne jemi të befasuar, po presim të lexojmë arsyet, por nëse Gjykata ka vendosur kështu do të na shpjegojë, dhe nëse nuk pajtohemi do të procedojmë përpara gjykatësit më të lartë”, tha avokati i Lazio Gian Michele Gentile.

Shtuar 30.04.2021 07:04