Çfarë e shkakton gjakderdhjen nga hunda dhe si ta trajtoni

Gjakderdhja e hundës shpesh mund të shkaktojë frikë. Por rrallëherë është një shkak i justifikuar që duhet të na vërë në gatishmëri. Shumicën e kohës ai ndalon vetë dhe mund të trajtohet në mënyrë të sigurt në shtëpi.

Gjakderdhja nga hunda shihet shpesh kur japim hundën, e fryjmë me zell ose pas një goditjeje. Alergjitë, ngrohja qendrore dhe riniti viral janë gjithashtu fajtorë.

Çfarë duhet të bëni?

-Qëndroni të qetë

-Uluni në një karrige me kokën pak të përkulur përpara.

-Shtypni butësisht hundën (pak poshtë pjesës kockore) për rreth 10 minuta.

-Mos e kapni hundën.

-Mos e vendosni kokën prapa.

Si të parandaloni gjakderdhjen nga hundët

Ngrohja qendrore dhe ajri i kondicionuar shkaktojnë tharje në brendësi të hundës, duke rezultuar në formimin e kores, e cila kur përpiqeni ta hiqni atë, shkakton gjakderdhje. Përdorni një lagështues dhe pini shumë lëngje për të parandaluar tharjen e mukozave./albeu.com