Çfarë do të bëjë Angela Merkel pas zgjedhjeve?

Pas përfundimit të zgjedhjeve, Angela Merkel nuk do të jetë nën presionin e udhëheqjes që ka shërbyer aq gjatë. Por, ajo mbetet në detyrë kancelare derisa të zgjidhet një i ri nga parlamenti i ri,  dhe nëse diskutimet e koalicionit zgjasin javë apo edhe muaj, ajo duhet të vazhdojë në post.

Sa i përket asaj që vjen më pas, Merkel e ka mbajtur gojën e kyçur.

Gjatë një turne lamtumire në zonën e saj elektorale këtë javë, ajo hodhi poshtë thashethemet për një lëvizje në Hamburg, në vendlindjen e saj.

Merkel tha se do të qëndronte në banesën e saj modeste në Berlin dhe Uckermark, një zonë rurale në veri të kryeqytetit, ku ajo dhe burri i saj Joachim Sauer kanë një shtëpizë./albeu.com


Shtuar 26.09.2021 18:04