Banka Botërore njofton rreth 1.5 miliardë dollarë fonde shtesë për Ukrainën

Banka Botërore ka miratuar 1.49 miliardë dollarë financim shtesë për Ukrainën, tha institucioni në një deklaratë të martën.

Është pjesë e një pakete mbështetëse me vlerë më shumë se 4 miliardë dollarë që do të ndihmojë në pagimin e pagave të qeverisë dhe punonjësve socialë.

Raundi i fundit i financimit mbështetet nga garancitë financiare nga Britania, Holanda, Lituania dhe Letonia, thuhet në deklaratë.

Gati 2 miliardë dollarë nga financat totale të premtuara tashmë janë paguar në Ukrainë.

Në deklaratë thuhet se fondet do të ndihmojnë gjithashtu në mbështetjen e portofolit të projekteve të Bankës Botërore në Ukrainë, duke përfshirë projektet për “furnizimin me ujë, kanalizimet, ngrohjen, energjinë, efikasitetin e energjisë, rrugët, mbrojtjen sociale, arsimin dhe kujdesin shëndetësor”.

Në fund të prillit, Ministria e Financave e Ukrainës vlerësoi se do të kushtonte 5 miliardë dollarë në muaj në afat të shkurtër për të mbajtur funksionimin e ekonomisë së vendit.