Një marrëveshje kornizë u nënshkrua me Arianespace, kompania që ndërton raketat Ariane 6, Vega dhe Vega-C, si dhe katër start-ups, të cilat deri më tani nuk kanë bërë asnjë lëshim të raketave të tyre. Këto janë Fabrika Gjermane e Hapësirës Ajrore dhe Raketave të Augsburgut Isar (RFA), Orbex Britanike dhe Spanjolle PLD Space.

Nisja e parë e një rakete Ariane 6 është planifikuar të bëhet midis 15 qershorit dhe 31 korrikut të këtij viti. Në Verë pritet gjithashtu lëshimi i raketës së fundit Vega ndërsa Vega-C do të kthehet në hapësirë ​​”para fundit të vitit” pasi të jetë në tokë për shkak të një problemi teknik, tha Drejtori i Përgjithshëm i ESA-së Josef Aschbacher.

Zgjedhja e pesë furnizuesve në kuadër të programit të Iniciativës së Biletave të Fluturimit synon të inkurajojë krijimin e sistemeve të reja evropiane të nisjes, duke zgjeruar konkurrencën e kompanive, shpjegoi EOD. Brukseli gjithashtu dëshiron të mbështesë kompanitë evropiane dhe të shmangë përdorimin e shërbimeve të kompanive amerikane SpaceX ose indiane