Ata nuk thonë të vërtetën, dhe kanë lumturi të rremë, 7 shenja klasike të depresionit

Nga jashtë duket sikur gjithçka është në rregull, por maskat bien kur ata mbeten vetëm.

Gjërat nuk janë gjithmonë ashtu siç duken, dhe kjo është veçanërisht e dukshme në depresion.

Në pamje, gjithçka duket e mrekullueshme, dikush ka një buzëqeshje në fytyrën e tij dhe krijon një pamje pozitive.

Megjithatë, gjithçka ndryshon kur ai person qëndron brenda katër mureve të veta…

Psikologët rendisin shenjat e depresionit latent:

1. Ata duken gjithmonë të lumtur

Ndoshta një nga zakonet më të praktikuara të njerëzve me depresion të fshehtë është të mbajnë vazhdimisht një maskë lumturie . Ata shtiren një humor të mirë gjatë gjithë kohës. Nga pamja e jashtme, ata shpesh duken të lumtur dhe të kënaqur. Sidoqoftë, pamja e jashtme nuk thotë asgjë për atë se si ndihet një person në të vërtetë.

2. Ata nuk thonë të vërtetën

Natyrisht, kjo nuk do të thotë se ata janë gënjeshtarë në përgjithësi, por se nuk thonë të vërtetën kur dikush i pyet se si janë. Pyetjeve për mirëqenien e tyre, ata u përgjigjen se janë të shkëlqyer, të shkëlqyer, se janë të kënaqur… Kur nuk paraqiten në një takim apo mbledhje të organizuar, mund të nxjerrin një justifikim aq të mirë sa të gjithë do të besojnë.

3. Ata kanë probleme të fiken

Truri i këtyre njerëzve përpunon shpejt gjithçka që ndodh në jetën e tyre. Ata mbianalizojnë dhe mbianalizojnë gjithçka, pavarësisht nëse është e mirë apo e keqe. Truri i tyre është si sfungjer, duke thithur gjithçka në rrugën e tyre dhe nuk pushon kurrë, gjë që është shumë rraskapitëse.

4. Janë perfeksionistë

Njerëzit me depresion të fshehtë shpesh kanë pritshmëri shumë të larta nga vetja. Si rezultat, ata mund të ndiejnë presion të vazhdueshëm të brendshëm, ankth, stres, që në afat të gjatë çon në depresion.

5. Kanë ndjeshmëri shumë të zhvilluar

Njerëzit me depresion të fshehtë kanë ndjeshmëri të madhe, domethënë aftësi për të kuptuar të tjerët dhe ndjenjat e tyre. Shpesh një situatë e vështirë ose emocionet e të tjerëve mund t’i shqetësojnë thellësisht.

6. Janë të prirur për sjellje të rrezikshme

Ndonjëherë njerëzit me depresion të fshehtë mund të përdorin aktivitete të ndryshme të rrezikshme, të tilla si bixhozi dhe pirja, për të shmangur përballjen me emocionet dhe problemet e tyre.

7. Kanë prirje për artin

Ndërsa disa kërkojnë një rrugëdalje në veset, disa njerëz me depresion të fshehur përpiqen t’i kanalizojnë emocionet e tyre në art. Ata janë në gjendje të krijojnë art të frymëzuar nga errësira dhe humnera që i rrethon dhe që vetëm ata e kuptojnë. /albeu.com/