Mjeku jep lajmin e mirë për luftën kundër COVID-19: Nëse e keni kaluar, mos u shqetësoni!

Mjeku i njohur Ilir Alimehmeti ka publikuar studimin e fundit të nxjerrë nga studiuesit e Emory University në SHBA.

Studimi tregon aftësinë e neutralizmit të varianteve të reja dhe zbuluan që ai neutralizohet nga gjaku i pacientëve të sëmurë (me Covid), me gjakun e personave që e kanë kaluar infeksionin dhe gjakun e personave të vaksinuar me Moderna dhe Pfizer.

Këto rezultate treguan se të gjitha mostrat neutralizonin variantin e Wuhanit, variantin D614G (klasik), variantin Britanik, variantin Kalifornian.

Mjeku Alimehmeti thotë se nëse e kemi kaluar nuk duhet të shqetësohemi nga variantet e tjera.

Postimi i plotë i mjekut Ilir Alimehmeti:

Tjeter lajm i mire mbi aftesine e imunitetit natyror dhe te vaksinave me mARN per te neutralizuar variantet e reja te SARS-CoV-2.

Studiuesit e Emory University (SHBA) studiuan aftesine e neutralizimit te varianteve te reja nga:

gjaku i pacienteve te semure

gjaku i personave qe e kane kaluar infeksionin, dhe

gjaku i personave te vaksinuar me Moderna ose Pfizer.

Rezultatet treguan se te gjitha mostrat neutralizonin:

variantin e Wuhanit

variantin D614G (klasik)

variantin Britanik

variantin Kalifornian.

Pra, miqte e mi:

Nese e keni kaluar infeksionin mos u shqetesoni nga variantet e reja.

Nese nuk e keni kaluar, vaksinohuni sapo te keni mundesi.

Për detaje: https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2777898?fbclid=IwAR2Amfls26zZ6XCLEK96WpX_cjs07nlZEuxVWtjgT7Ay0ws31pt0fy-1XY4


Shtuar 19.03.2021 22:37