10 mijë gjoba brenda javës! Policia bën “kërdinë” në Tiranë (VIDEO)

Policia Rrugore e Tiranës ka bërë bilancin e kontrolleve të kryera gjatë javës që lamë pas.

Policia informon se kontrollet synojnë evidentimin dhe ndëshkimin e shkelësve të rregullave të qarkullimit që janë rrezik potencial për përfshirje në ngjarje rrugore, dhe për rritjen e parametrave të sigurisë rrugore në Tiranë.

Me sa duket, numri i shoferëve “të pabindur” ka qenë i lartë në Tiranë, pasi gjatë një jave policia ka vendosur 10,394 masa administrative. Gjithashtu janë bllokuar 19 automjete për detyrime të pashlyera, mungesë dokumentacioni dhe verifikime nga Seksioni i Trafiqeve të Paligjshme në DVP Tiranë.

Gjatë javës që lamë pas

Janë arrestuar 14 shtetas për:

– Drejtim automjeti në gjendje të dehur apo në efektin e lëndëve narkotike;

– Shkelje të rregullave të ndryshme të qarkullimit rrugor.

Janë vënë 10,394 masa administrative, disa prej të cilave janë:

– 859 për shpejtësi mbi normat e lejuara.

– 100 për përdorim të celularit gjatë drejtimit të mjetit.

– 33 për përdorim të xhamave të errësuar.

– 70 për mosdhënie përparësi këmbësorëve në vijat e bardha.

– 96 për mosvënie të rripit të sigurimit nga drejtuesit e automjeteve.

– 26 për mosvendosje të kaskës mbrojtëse nga drejtuesit e motomjeteve.

– 211 për parakalime të gabuara.

– 8,640 për parkime të gabuara.

Janë bllokuar 19 automjete për:

– Detyrime të pashlyera;

– Mungesë dokumentacioni

– Verifikime nga Seksioni i Trafiqeve të Paligjshme në DVP Tiranë.


Shtuar 18.10.2023 09:50