Tre arsye pse keni frikë nga ajo që njerëzit e tjerë mendojnë për ju

Këtu janë tri arsye pse jeni të interesuar në atë që njerëzit e tjerë mendojnë për ju dhe çfarë mund të bëni për të hequr qafe nevojën për të favorizuar të tjerët

Një nga grackat është përpjekja për të përmbushur pritjet e njerëzve të tjerë. Duke u përpjekur të përshtatemi me të tjerët ne fillojmë jetën sipas rregullave të njerëzve të tjerë.

Por, çka nëse shqetësimi juaj natyror për njerëzit e tjerë bëhet më i rëndësishëm se ëndrrat tuaja?

Arsyeja numër një: Kërkoni konfirmim

Le të jemi të sinqertë. Kur jeni i apasionuar pas diçka, zakonisht ekziston një PSE e fuqishme pas tij. Dhe është e natyrshme që ju doni që njerëzit në jetën tuaj të “kuptojnë” pse diçka është e rëndësishme për ju. Pra, rezulton se miratimi i njerëzve tuaj më të veçantë është diçka e madhe.

Por nëse vazhdimisht jeni duke pritur që dikush t’ju jep ‘dritën jeshile’, në vend që t’i besoni instinkteve tuaja, është një aluzion që po dyshoni në vendimet tuaja.

E vërteta: Vendimet tuaja nuk kërkojnë miratimin e dikujt tjetër. Kur keni dëshirë për miratim, ju mbështeteni në vërtetimin e jashtëm, jo në të vërtetën tuaj të brendshme.

Ju mund të ndaloni dhe të kërkoni miratimin e dikujt tjetër, ose mund të pranoni vendimin tuaj dhe ta bëni atë të ndodhë.

Arsyeja numër dy: Të shqetësoheni për atë që të tjerët mendojnë se është më e lehtë sesa të rrezikoni

Ngecja nga frika e mos aprovimit të njerëzve të tjerë vepron si një pengesë e madhe. Ndonjëherë është më e sigurt të shqetësoheni për atë që të tjerët mund të thonë sesa të vendosni dhe të filloni. Nëse e shfrytëzoni atë mundësi dhe e zgjidhni, çfarë mund të ndodhë?

Ju mund të zbuloni se jeni të tmerrshëm në këtë zonë. Ju mund ta kuptoni se nuk është ajo që keni menduar se do të ishte. Apo se ideja juaj nuk ishte aq e shkëlqyeshme në fund të fundit.

E vërteta: “Dështimi” nuk është kurrë vetëm një dështim. Dështimi i vetëm “i vërtetë” është braktisja e ëndrrave tuaja sepse keni pasur shumë frikë të provoni.

Arsyeja e tretë: Jetoni sipas vlerave të njerëzve të tjerë (në vend të vlerave tuaja)

Dëshira për të kënaqur njerëzit e tjerë mund të tingëllojë fisnike. Ju interesoni për ndjenjat e të tjerëve. Dëshironi që të gjithë të jenë të lumtur dhe të bien dakord. Çfarë qëndron pas lejimit të vlerave të njerëzve të tjerë për të përcaktuar jetën tuaj?

Pavarësisht nga mbështetja dhe ndjeshmëria e miqve dhe familjes suaj, ata nuk po jetojnë jetën tuaj. Dhe ata mund ose mund të mos i vlerësojnë gjërat në të njëjtën mënyrë si ju. Nëse i lini vlerat e tyre të përcaktojnë zgjedhjen tuaj, jetoni jetën sipas rregullave të dikujt tjetër!

Nëse dikush që e doni vërtet nuk e miraton atë që po bëni, falënderojeni për këshillat dhe kujdesin. Por gjithashtu tregojini se ju jeni duke bërë ashtu siç dëshironi, sepse ato janë vlerat tuaja, përcjell KP.

Nuk ka të bëjë me atë që është “e drejtë” ose “e gabuar”. Bëhet fjalë për atë që është e mirë për ju. Kështu që, ju keni njohur vlerat tuaja dhe jeni mbështetur në to.

Marrja e vendimeve bazuar në atë që është më e rëndësishme për ju do të hapë rrugën për liri. Prandaj vendosni një busull moral sipas vlerave tuaja dhe kjo nuk do t’ju çojë keq!

Shtuar 21.06.2021 14:05