Tre arsye pse zgjoheni me një dhimbje koke në mëngjes

Dhimbja e kokës është një gjendje shumë e bezdisshme që mundon shumë njerëz çdo ditë. Ajo që mund të keni dëgjuar ose ka ndodhur është zgjimi me një dhimbje koke për disa ditë dhe nevoja për të marrë disa qetësues për të vazhduar ditën tuaj .

Shkaqet e dhimbjeve të kokës janë të ndryshme dhe të ndryshme por disa janë më të lidhura me dhimbjet e kokës në mëngjes. Këto janë tre arsye që shkaktojnë dhimbje koke sapo zgjoheni.

Cilësia e dobët e gjumit

Nëse nuk flini mirë për ndonjë arsye, trupi reagon me një dhimbje koke në mëngjes. Gjumi i përhershëm është një shkak i zakonshëm i migrenës. Nevralgjia trigeminale, e cila shkakton dhimbje në fytyrë, mund të ndërpresë gjumin, duke zgjuar pacientët brenda natës.

Ankthi

Një nga efektet fizike të ankthit dhe stresit është dhimbja e kokës. Nëse zgjoheni në mëngjes me dhimbje koke, është e dobishme të provoni praktikat e frymëmarrjes ose meditimin për të menaxhuar stresin.

Ndërprerja e papritur e kafeinës

Konsumimi ditor i kafeinës krijon varësi. Kjo do të thotë që nëse një person vendos të ndalojë pirjen e kafesë, ka të ngjarë të përjetojë simptoma tërheqjeje. Një nga simptomat kryesore të privimit të kafesë është dhimbja e kokës. Nëse vendosni të ndaloni kafeinën, duhet ta bëni gradualisht.


Shtuar 9.06.2021 09:13