Shtatzënia dhe deti: Gjithçka që duhet të dini

Një nga pyetjet më të zakonshme që një grua shtatzënë ka gjatë verës është nëse mund të notojë në det. Kur shtatzënia është normale, larja nuk është e ndaluar. Sigurisht, ai që do të të japë ok-në e fundit për të notuar, është gjinekologu yt.

Sidoqoftë, ka disa gjëra themelore për të cilat një grua shtatzënë duhet të ketë kujdes kur shkon në det. Shikoni më poshtë:

Shmangni temperaturat shumë të ulëta, ujin e trazuar dhe të ndotur.

Kini kujdes nga ekspozimi në diell, sepse lëkura e gruas shtatzënë është jashtëzakonisht e ndjeshme. Preferoni të uleni në hije.

Ekspozimi i zgjatur ndaj rrezatimit ultraviolet mund të shkaktojë djegie.

Sigurohuni që të vizitoni një plazh që e dini se është i certifikuar të jetë i pastër, për të shmangur infeksionet.

Mos notoni për orë të tëra. Sigurisht, kjo varet edhe nga muaji i shtatzënisë.

Rinovoni kremin tuaj kundër diellit shumë rregullisht, edhe kur uleni në hije

Keni me vete shishe uji.

Vish kapelën edhe kur noton.

Sapo të dilni, ndërroni menjëherë rrobat e lagura të lagura me një të thatë.

Shmangni detin nga ora 11-15.00.


Shtuar 6.07.2021 10:59