Pas këtyre pijeve duhet të prisni të paktën 1 orë për të larë dhëmbët

Shumë nga pijet që konsumojmë pothuajse çdo ditë mund të kenë një ndikim negativ në shëndetin tonë dhe në veçanti, të dëmtojnë dhëmbët tanë.

Cilat janë këto pije?

Nuk duhet të lani dhëmbët pasi keni pirë kafe, lëng portokalli, pije joalkoolike ose ujë me agrume.

Këto janë katër lloje të pijeve shumë acide që mund të dëmtojnë smaltin e dhëmbëve tuaj. Nëse i konsumoni dhe lani dhëmbët, atëherë ekziston rreziku i korrozionit të smaltite.

Edhe pse smalti është një nga strukturat më të vështira në trupin tonë, me një përmbajtje të ngjashme kalciumi me kockat, veprimi natyral i larjes mund të dobësojë strukturën e dhëmbëve.

Sipas Shoqatës Amerikane të Stomatologjisë (ADA), duhet të presim të paktën një orë para se të lajmë dhëmbët pas konsumimit të këtyre pijeve. Korrozioni mund të ndodhë nëse i lajmë dhëmbët kur goja jonë është ende acid, sipas një studimi të vitit 2018 të botuar në Serinë e Konferencave të Fizikës.

Nëse ende nuk mund të prisni, bëni gargarë me ujë ose përtypni një çamçakëz pa sheqer. Konsumimi i këtyre pijeve mund të lërë mbetje sheqeri në dhëmbët tuaj dhe uji ju ndihmon ta largoni atë, ndërsa uji minimizon çdo bakter që shkakton zgavra në gojë dhe hollon acidin./albeu.com

 

 


Shtuar 4.11.2021 20:56

Tags: , ,