Ke menstruacione me dhimbje? Shkenca habit me zgjidhjen

Një studim i realizuar me vëzhgimin e 486 grave, konfirmoi atë që prej kohësh dihej: Masturbimi lehtëson dhimbjet menstruale.

Studimi u realizua nga psikologu klinik i seksualitetit, Christopher Ryan Jones, për një brand lodrash seksi. Vajzave dhe grave u është kërkuar që për 3 muaj të përdorin masturbimin si metodën që kontrollon dhimbjet gjatë menstruacioneve.

70% e tyre pranuan se masturbimi i rregullt ka ndikuar në dhimbjet gjatë ciklit. Ndërkohë që si konkluzion përfundimtar, 90% e pjesëmarrseve kanë deklaruar se terapia me masturbim funksionon.

E keqja në këtë situatë është që gratë janë edukuar që t’i durojnë dhimbjet menstruale, sepse duhet, madje përfshirja e masturbimit si ndihmë ende konsiderohet tabu.


Shtuar 16.09.2021 13:25