Këto ëndrra tregojnë që truri juaj mund të jetë në rrezik

Pavarësisht nëse i mbani mënd apo jo të gjitha ëndrrat tuaja jemi të sigurtë që të gjithë mund të kujtojnë ato me makthe. Ndoshta ju u ndoqën nga dikush ose diçka.

Ose keni qenë vonë për një provim të madh. Ose të gjithë dhëmbët tuaj kanë rënë. Çfarëdo që të ketë qënë, ju ndoshta jeni zgjuar në panik, vetëm për të kuptuar se ishte vetëm një ëndërr e keqe. Por nëse shihni shpesh ëndrra të frikshme – dhe nëse bërtisni apo çoheni dhe natën pa vetëdije truri juaj mund të jetë në rrezik.

Studiuesit kanë gjetur se më shumë se 80% e pacientëve që shohin këto ëndrra zhvillojnë sëmundje neurologjike, të tilla si Parkinson.

Për disa arsye, qelizat e trurit që ndikojnë në pjesën e gjumit janë të parët që sëmuren dhe pastaj sëmundja përhapet në tru dhe ndikon në zonat e tjera që shkaktojnë çrregullime si sëmundja e Parkinsonit.

Shtuar 24.05.2022 10:56