Zelensky: Pretendimet e Putinit për neo-nazistët në Ukrainë tregojnë se ai është i gatshëm për hapa të tmerrshme

Presidenti Zelensky u pyet për pretendimet e Vladimir Putin se qeveria ukrainase është plot me neonazistë. Ai tha se nuk mund t’i marrë “seriozisht” këto deklarata të Putinit dhe i quajti qesharake.

Zelensky shtoi se Putini është në një flluskë informacioni, por ai vuri në dukje se komentet si kjo nga presidenti rus e shqetësojnë atë për atë që ai është i aftë.

“Nuk kam frikë nga asgjë përveç njerëzve, por fakti…fakti është se nëse ai i merr seriozisht këto lloje deklaratash, mund të jetë i aftë për hapa shumë të tmerrshëm sepse kjo do të thotë se kjo nuk është një lojë për të. Por nëse nuk është një lojë, nëse ai është serioz për këtë, nëse ai mendon se ky është misioni i tij për të pushtuar territor dhe nëse sheh shenja neonazistësh në vendin tonë, atëherë lindin shumë pikëpyetje se çfarë tjetër është në gjendje të bëjë për hir të ambicieve të tij, për hir të misionit të tij”.

Zelensky i quajti komentet e Putinit “shumë të frikshme, shumë të rrezikshme”.

Ai tha gjithashtu se, nëse vendi i tij do të ishte pranuar më herët në aleancën e Organizatës së Traktatit të Atlantikut të Veriut (NATO), atëherë Rusia nuk do ta kishte pushtuar vendin.

“Po të ishim anëtar i NATO-s, nuk do të kishte filluar një luftë. Do të doja të merrja garanci sigurie për vendin tim, për popullin tim”, tha Zelensky për Fareed./albeu.com  Zakaria të CNN./albeu.com

Shtuar 20.03.2022 16:13