Zelensky i bën thirrje Bidenit të jetë “udhëheqësi i paqes”

Presidenti Zelensky e mbyll fjalimin e tij me një lutje të drejtpërdrejtë drejtuar Presidentit Biden.

“Paqja në vendin tuaj nuk varet më vetëm nga ju dhe nga populli juaj”, thotë ai.

“Kjo varet nga ata që keni pranë, nga ata që janë të fortë.”

“I fortë nuk do të thotë i madh. I fortë është trim dhe i gatshëm të luftojë për jetën e qytetarëve të tij dhe qytetarëve të botës,” vazhdon Zelensky.

Ai thotë se njerëzit e tij po “luftojnë për vlerat e Evropës dhe botës”, si dhe për vlerat e tyre.

Duke u bërë emocional, 45-vjeçari thotë se nuk sheh “nuk ka kuptim në jetë” nëse nuk mund të parandalojë vdekjen e më shumë fëmijëve ukrainas dhe kjo është shqetësimi i tij më i madh si udhëheqës i vendit.

“President Biden, ju jeni udhëheqësi i kombit tuaj. Shpresoj se do të jeni udhëheqësi i botës. Të jesh udhëheqës i botës do të thotë të jesh udhëheqës i paqes.”