Zbulohet monogrami i ri mbretëror i mbretit Charles (FOTO LAJM)

Monogrami i ri mbretëror i mbretit Charles është zbuluar përpara paraqitjes së tij në ndërtesat qeveritare, dokumentet shtetërore dhe kutitë postare.

Monogrami do t’i shtohet zyrave të ndryshme publike, letrave dhe mobileve të rrugës gjatë muajve dhe viteve të ardhshme pas zbulimit të tij, i cili vjen përpara përfundimit të periudhës së zisë mbretërore.

Mbreti udhëtoi për në Skoci menjëherë pas funeralit të mbretëreshës së ndjerë të hënën e kaluar, me periudhën e zisë mbretërore që zgjati shtatë ditë pas varrimit të monarkes

Çfarë e përbën monogramin?

Monogrami, i krijuar nga Kolegji i Armëve, tregon inicialin e Madhërisë së Tij – C – të ndërthurur me shkronjën R për Rex, që është latinisht për King.

III është ngjitur brenda shkronjës R, e gjitha në ar, për të nënkuptuar Charles III me kurorën mbi shkronjat.

Një version skocez përmban Kurorën Skoceze dhe u miratua nga Lordi Lyon Mbreti i Armëve.