Yuri Kim ndjek procesin e numërimit në Tiranë: Disa parti kanë shpallur fitoren, por duhet të presim (VIDEO)

Ambasadorja e SHBA-së Yuri Kim e shoqëruar nga ambasadorja e Suedisë dhe ambasadori spanjoll gjatë monitorimit të procesit të numërimit në Tiranë, ka bërë thirrje liderëve të partive politike të tregojnë durim dhe qetësi deri sa rezultati të dalë me përfundimin e procesit të numërimit.

im tha se disa kanë shpallur fitoren nga emocionet e momentit, por duhet të tregohen të duruar. Ajo u bëri thirrje komisionerëve që të vijojnë procesin e votimit dhe se disa mosjatime të zgjidhen me transparencë.

“Folën për atë që kishte ndodhur dhe disa mospajtime që mund të ndodhin edhe në SHBA. Ajo që është më e rëndësishme të ketë një proces racional dhe transparent për zgjidhjen e këtyre çështje. Nënvizoj që e gjithë bota është i ka sytë nga Shqipëria në këtë moment. Të gjithë janë duke parë dhe pritur që t’ja dilnin mbarë dhe të keni sukses. Numëruesit po punojmë fort dhe duhet të vijojnë ta bëjnë pa u lodhur dhe ta vazhdojnë punën. Votuesit e kanë bërë punën e tyre, autoritete e tyre janë duke bërë punë e tyre , dhe tani detyra e kandidatëve dhe liderëve politikë është të rrinë në qetë dhe të kenë durim për të pritur rezultatin. Nga emocionet e momentit disa kanë shpallur fitoren edhe pse nuk kemi mbërritur ende aty deri sa të dalë rezultati përfundimtar .Të ruajmë qetësinë dhe të presim rezultatin”, tha Kim.

Shtuar 26.04.2021 03:04