Stano flet për masat e BE-së ndaj Kosovës

Zëdhënësi i Bashkimit Evropian, Peter Stano, ka konfirmuar se BE-ja ka vendosur të zbatojë një sërë masash kundër Kosovës për shkak se ajo nuk ka ndërmarrë hapat e nevojshëm për të de-përshkallëzuar situatën.

Ai tha për Tanjug se puna e organeve të Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit është pezulluar përkohësisht, se është vendosur që Kosova të mos ftohet në ngjarje të nivelit të lartë, se vizitat dypalëshe do të ndërpriten, përveç atyre që synojnë zgjidhjen e krizës. në veri të Kosovës në kuadër të dialogut me mbështetjen e BE-së.

“Programimi i fondeve për Kosovën në kuadër të ushtrimit programor IPA 2024 është vënë gjithashtu në pritje. Propozimet e dorëzuara nga Kosova në kuadër të Kornizës së Investimeve të Ballkanit Perëndimor (VBIF) nuk janë dorëzuar për shqyrtim nga Bordi i VBIF më 29-30. qershor”, tha Stano dhe shtoi se autoritetet në Prishtinë janë njoftuar për këto masa më 28 qershor.

Stano më herët kishte njoftuar se i dërguari i posaçëm i BE-së për dialogun, Miroslav Lajçak, do të vizitojë Beogradin dhe Prishtinën dhe se pritet që gjatë vizitës të diskutohet për qetësimin e tensioneve në veri të Kosovës dhe vazhdimin e dialogun.


Shtuar 4.07.2023 09:16

Tags: , ,