SHBA, ja kur do të jetë seanca e radhës për Donald Trump

Është vendosur që sot seanca e radhës për akuzat ndaj ish-presidentit të SHBA Donald Trump.

Sipas CNN, data e ardhshme e dëgjimit personal për rastin e ish-presidentit Donald Trump është caktuar për 4 dhjetor në Nju Jork.

Gjyqtari nuk ka vendosur një urdhër ndalimi për nxjerrjen e informacioneve ndaj Donald Trump, por e paralajmëroi atë se çështja do të rishqyrtohej nëse ish-presidenti vazhdon me retorikën e tij të nxehtë rreth çështjes.

Një urdhër ndalimi për nxjerrjen e informacioneve do ta kishte ndaluar Trumpin, avokatët e tij, palët e tjera dhe dëshmitarët të flisnin publikisht për çështjen.

Zakonisht ndodh kur ekziston rreziku që mund të bëhen deklarata që mund të nxisin dhunë ose të konsiderohen si kërcënuese për prokurorët ose dëshmitarët.


Shtuar 4.04.2023 21:56

Tags: , ,