Serbia akuzon Kurtin për spastrim të veriut

Për ministrin e ri të mbrojtjes në Serbi, Millosh Vuçeviç, kryeministri Kurti dhe qeveria e tij duan të pastrojnë plotësisht zonën e Kosovës nga serbët.

“Kurti dëshiron të dëbojë serbët nga Kosova. Serbia është e përkushtuar për paqen dhe ruajtjen e stabilitetit, por edhe se nevojitet vullneti dhe dëshira e palëve tjera”, tha Vuçeviç.

Vuçeviç, tha se Albin Kurti po bën një sërë lëvizjesh të njëanshme që synojnë destabilizimin dhe mosrespektimin e të gjitha marrëveshjeve të arritura.

“Kjo situatë e ndezur po vijon para së gjithash të shkaktuara nga lëvizjet e njëanshme të administratës në Prishtinë. Gjithçka që bën Kurti ka për qëllim pastrimin e Kosovës dhe Metohisë nga serbët”. 

Vuçeviç theksoi se serbët në Kosovë dhe Metohi jetojnë në frikë dhe se prej vitesh janë të ekspozuar ndaj një forme presioni.

“Duhet të kuptojmë që kjo situatë për bashkëkombasit tanë ka 23 vjet që zgjat. Ata janë vazhdimisht të ekspozuar ndaj disa lloje presionesh. Nëse nuk është problem karta e identitetit, atëherë licenca. targat janë problemi, nëse nuk janë problemi i targave, atëherë është kontrolli tatimor”.

Sipas Vuçeviç ajo tregon se Serbia është përkushtimi për paqen dhe ruajtjen e stabilitetit, se dialogu është i dëshirueshëm dhe se shteti do të bëjë gjithçka që mundet për të mbajtur gjithçka në nivel politik.

Ai thekson se Ushtria Serbe është garantuesi më i fortë, më i fortë i ruajtjes së sovranitetit dhe pavarësisë së vendit tonë dhe pengesa më e fortë për të gjithë ata që nuk na dëshirojnë.