Rama: 70% e tenderave me probleme në hartimin e kritereve (VIDEO)

Kryeministri Edi Rama po zhvillon sot një konferencë me ministrat për paketën e re ligjiore të prokurimit publik.

Rama u shpreh se se gjatë periudhës 2020-2021 janë asistuar 936 procedura të publikuar, nga to 70% kanë rezultuar problematike në hartimin e kritereve.

“Dua që të bëj me shumë pak fjalë në mënyrë të përmbledhur një bilanc të cilin do tju inkurajoja ta shikoniu në mënyrë të parceluzuar sipas fushave. Të dhënat e regjistruara dhe të analizuara për të gjitha institucionet që lidhen me ministritë dhe agjencitë e pushtetit ekzekutiv, rezulton se gjatë periudhës 2020-2021 janë asistuar 936 procedura të publikuara nga këto institucione, nga të cilat 70% kanë rezultuar problematike në hartimin e kritereve. Për këtë arsye institucioneve përkatesë u janë derguar nga prokuromi publik dhe 20% e institucioneve nuk kanë reaguar. Rekomandimet e agjencisë së prokurimit publik nuk janë të shkruara në Google, nuk janë të padiskutueshme, por është e padikutueshme që mosreagimi ndaj tyre me shkrim për të vënë në diksutim me argumenta një pikë apo një tjetër është cënim flagrant i etikës shtetësore”, tha Rama./albeu.com


Shtuar 13.07.2021 11:27