Qipro do të ndalojë përdorimin e telefonave celularë në shkolla

Qiproja do të ndalojë përdorimin e telefonave celularë në shkolla, tha ministrja e arsimit, duke thënë se ato ishin shumë shpërqendruese për studentët dhe çuan në sjellje antisociale.

Autoritetet planifikojnë të paraqesin ndalimin pasi të diskutohet me parlamentin, tha ministrja Athena Michaelidou.

Qiproja do të ndjekë disa shtete evropiane në miratimin e një ndalimi pas rekomandimeve nga agjencia e OKB-së UNESCO, tha ajo.
“Është e qartë se përdorimi i një telefoni celular i shpërqendron studentët nga mësimet e tyre, por kryesisht, lidhet me një rritje të sjelljes antisociale,” tha Michaelidou.

Nxënësve nuk do t’u ndalohet të marrin telefonat e tyre në shkollë, por nuk do të mund t’i ndezin ato, tha ajo.

Të dhënat zyrtare tregojnë se pak më shumë se 1.4 milionë telefona celularë funksionojnë në Qipro – më shumë se popullsia e saj prej pak më pak se 1 milion njerëz në zonat e kontrolluara nga qeveria.


Shtuar 20.06.2024 08:12