Publikimi i dokumenteve sekrete amerikane, paralajmëron zyrtari: Mund të ketë pasoja vdekjeprurëse për ukrainasit

Një rrjedhje e dokumenteve shumë të klasifikuara amerikane mund të ketë pasoja vdekjeprurëse për ukrainasit në luftë me Rusinë, ka thënë një zyrtar amerikan.

Nëse konfirmohen si autentike, “nuk do të jetë e vështirë për rusët të ndërpresin rrugët që mund të shpëtojnë jetë çdo ditë,” tha Jim Himes, nga komiteti i inteligjencës së shtëpisë së SHBA-së.

“Çdo gjë që tregon burime dhe metoda mbart rrezikun real që ato burime dhe metoda të zhduken”, tha demokrati.

“Dhe kjo mund të nënkuptojë vrasjen e njerëzve, mbylljen e teknologjive. Dhe kjo përkthehet në rezultate të këqija në fushën e betejës”, shtoi ai.

Himes tha se ai nuk ishte informuar për dokumentet dhe nuk mund të konfirmonte nëse rrjedhja është autentike apo jo.

Ka pasur raporte kontradiktore në lidhje me vërtetësinë e dokumenteve, të cilat dyshohet se fillimisht dolën në faqen e internetit të mediave sociale Discord.

Ata japin një fragment prej një muaji të luftës në Ukrainë dhe pretendohet se detajojnë spiunimin nga ana e inteligjencës amerikane ndaj Ukrainës dhe Koresë së Jugut. /albeu.com


Shtuar 11.04.2023 11:50