Pse nuk duhet të flini në anën tuaj të djathtë

Kur shtriheni në shtrat në fund të ditës së gjatë, ndoshta përkuleni nën batanije dhe vendoseni në pozicionin tuaj të preferuar të gjumit pa e menduar shumë. Por rezulton se disa pozicione mund të jenë më të mira se të tjerat, dhe nëse jeni mësuar të flini në anën tuaj të djathtë, mund të dëshironi të ndryshoni zakonet tuaja. Megjithëse gjumi në anën e djathtë mund të jetë i shëndetshëm për zemrën tuaj, ai ka shumë të meta që i tejkalojnë përfitimet e tij.

1. Mund të përkeqësojë urthin

Nëse po përpiqeni të hiqni qafe ndjesinë e bezdisshme të urthit, atëherë bërja e disa ndryshimeve në stilin e jetës, si veshja e rrobave të lirshme dhe zgjedhja e ushtrimeve me ndikim të ulët, mund t’ju ndihmojë të lehtësoni simptomat. Por nëse jeni duke fjetur në anën tuaj të djathtë gjatë gjithë kohës, kjo mund të jetë duke sabotuar të gjitha përpjekjet tuaja, sepse mund të përkeqësojë gjendjen ekzistuese. Diçka aq e thjeshtë sa rrokullisja në anën tuaj të majtë mund t’ju ndihmojë të qetësoni ndjesinë e djegies në gjoks.

2. Mund të ndikojë në qarkullimin tuaj të gjakut.

Përveç përfitimit të tretjes, gjumi në anën e majtë mund ta ndihmojë zemrën tuaj të pompojë gjakun në mënyrë më efikase. Ndërsa gjumi në anën tuaj të djathtë bën që presioni i trupit tuaj të përplaset me enët e gjakut, gjumi në anën tuaj të majtë mund të rrisë qarkullimin e gjakut. Qarkullimi i duhur është çelësi për ruajtjen e shëndetit dhe mirëqenies suaj të përgjithshme, dhe gjithashtu mund të parandalojë zgjerimin e venave me variçe.

3. Nuk është pozicioni më i mirë i gjumit gjatë shtatzënisë.

Ndërsa barku juaj bëhet më i madh, bëhet gjithnjë e më sfiduese për të bërë një gjumë të mirë gjatë natës. Kur flini në anën tuaj të djathtë, kjo mund të kufizojë qarkullimin e gjakut në zemrën dhe fëmijën tuaj. Për shkak se foshnja tashmë po shtyn disa nga organet tuaja lart, ky siklet mund t’ju pengojë të bëni gjumin që ju nevojitet.

4. Mund të dëmtojë mëlçinë tuaj.

Për shkak se mëlçia ndodhet në anën e djathtë të trupit tuaj, gjumi në këtë anë ushtron më shumë presion mbi këtë organ thelbësor dhe përfundimisht mund të çojë në bllokim të mëlçisë. Për të shmangur këtë, përpiquni të mos flini rregullisht në anën tuaj të djathtë.


Shtuar 19.09.2023 23:18