Pse Diana quhej Princeshë dhe Kate jo? E vetmja që nuk mban titullin e merituar për këtë arsye

KATE, dukesha e Kembrixh , për fat të keq nuk është një princeshë pavarësisht se është një nga anëtarët më të dashura të Familjes Mbretërore. Por pse saktësisht ajo nuk është një princeshë?

Kate, Dukesha e Kembrixhit, u bashkua me Familjen Mbretërore në 2011 kur u martua me Princin Ëilliam. Çifti ka dalë për disa vite pasi u takuan në universitet për herë të parë.

Që nga ajo kohë ata kanë tre fëmijë së bashku: Princi George, Princesha Charlotte dhe Princi Louis.

Por në një familje princash dhe princeshash, Kate është e vetmja që nuk njihet me titullin Princeshë.

Pas martesës së Princit William dhe Kate në 2011, Mbretëresha i dha dhuratë Ëilliamit një titull: dukedom.

Dukedom i dha çiftit një emër të ri, duke i bërë ata të bëhen Duka dhe Dukesha e Kembrixhit.

Por ky nuk është i vetmi titull që ajo mban.Kur është në Skoci, Kate njihet si Kontesha e Strathearn dhe ndërsa në Irlandën e Veriut, ajo njihet si Lady Carrickfergus.

Në Familjen Mbretërore, gratë mbretërore mbajnë këto tituj mbretërorë:

Princesha

Dukeshë

Konteshë

Baronesha.

Përkundër pozitës së saj, Kate ende nuk njihet si Princesha Kate. Në mënyrë tipike, titulli i princeshës është i rezervuar për pasardhësit biologjikë të monarkut në fuqi.

Kjo do të thotë që vajza e Kate Charlotte është në gjendje të përdorë titullin e princeshës. Gratë mbretërore të mëposhtme, të gjitha që lidhen drejtpërdrejt me Mbretëreshën, mbajnë titullin Princesha në të drejtën e tyre:

Princesha Anne

Princesha Beatrice

Princesha Eugenie

Princesha Charlotte.

Shumë vëzhgues mbretërorë kanë qenë të shpejtë për të theksuar se Diana, Princesha e Uellsit, nuk ishte një e afërme e drejtpërdrejtë e Mbretëreshës dhe megjithatë ishte e njohur si Princesha Diana.

Sidoqoftë, ky nuk ishte kurrë titulli i saj zyrtar, përkundrazi, ishte një emër i dhënë jozyrtarisht nga anëtarët e publikut për shkak se ajo ishte shumë e dashur nga të gjithë.

Princesha Diana ishte zyrtarisht Diana, Princesha e Uellsit, duke marrë titullin e saj nga Princi Charles dhe roli i tij si Princi i Uellsit. Për të përdorur titullin Princesha zyrtarisht, Diana do të kishte qenë Princesha Charles, duke ia marrë titullin burrit të saj.