Përfundon Asambleja e Serisë A, çfarë do ndodhi me Juventus, Milan dhe Inter?

Ka përfunduar në mbrëmje mbledhja e Lega Serie A, i mbledhur në mënyrën informale në videokonferencë për të përballur temën delikate të Super League. Morën pjesë gjithashtu Juve, Milan dhe Inter, kërkesa e të cilëve ishte e qartë: “Ne duam të vazhdojmë të luajmë në Serie A”. Klubet e tjera do të kishin pyetur tre klubet rebele (pa marrë përgjigje) nëse projekti ishte i pakthyeshëm dhe pse tani po shpall një kampionat të hapur dhe me të drejta televizive pjesërisht që do të caktohet.

“Këto janë mendime që nuk na pëlqejnë, ato rrezikojnë të vrasin kampionatin tonë. Lindin gjëra të pakëndshme dhe ne ndoshta jemi tallur”. CEO i Sassuolo Giovanni Carnevali reagon në këtë mënyrë për lindjen e Super League-s: “Ishte një iniciativë që po përgatitej për ca kohë, duhet të presim për ta kuptuar mirë – tha ai për Radio Anch’io Sport – Të luash futboll sot është shumë e vështirë , Ekipet më të mëdha kanë më shumë humbje dhe sistemi duhet të rishikohet. Por në sport duhet të ketë meritokraci, ndonjëherë të jesh shumë lakmitar është një histori e keqe “.

Dhe përsëri: “Përdredhja e historisë së kampionatit nuk është e lehtë – shtoi Carnevali – Probleme të mëdha do të dalin dhe ne do të kalojmë përmes kanaleve ligjore. Do të ishte një turp. Shpresojmë që të mund të rishikojmë gjithçka. Kampionati do të humbte interesin në të gjithë drejtimet. Unë mendoj se futbolli duhet parë si pasion dhe si dashuri. Sot na mungojnë tifozët, zemra, rivaliteti. Nëse mendojmë vetëm për aspektin ekonomik, është më mirë që futbollin ta bëjë dikush tjetër. Ne të Sassuolos nuk jemi të interesuar për këtë”.


Shtuar 19.04.2021 22:33