OKB: Në Afganistan po shpaloset një krizë e tmerrshme humanitare

Programi Botëror i Ushqimit i Kombeve të Bashkuara (ËFP) po paralajmëron një “krizë të tmerrshme humanitare” që po shpaloset në Afganistan.

Zyrtarët thonë se viti do të jetë “jashtëzakonisht i vështirë”, me efektet e luftës dhe thatësirës të lidhura me krizën klimatike duke vënë 1/3 e popullsisë së Afganistanit në rrezik urie të rëndë ose akute.

Duke folur nga Kabuli, drejtoresha e ËFP-së Mary-Ellen McGroarty  tha për agjencinë e lajmeve AFP stafi i saj do të mbetet në Afganistan.

Ajo tha se situata ishte tashmë “e tmerrshme”, me analizat që tregojnë se 14 milion njerëz janë në rrezik të kequshqyerjes, përfshirë dy milion fëmijë.

“Ndërsa konflikti është përshkallëzuar në të gjithë vendin, fermerët nuk janë në gjendje të korrin tokën, ata po ikin nga shtëpitë e tyre,” shtoi ajo./albeu.com


Shtuar 20.08.2021 12:02