Miratohet me ligj përdorimi i pistoletave pa leje në Teksas

Ligjvënësit e Teksasit kanë miratuar një projekt-ligj që do të lejojë shumicën e njerëzve të mbajnë armë pa leje.

Rregullat e tanishme të shtetit kërkojnë që ata që mbajnë dore të kenë licencë, trajnim dhe kontrolle historike.

Por senati i drejtuar nga Republikanët i Teksasit ka votuar për heqjen e kufizimeve.

Projekt-ligji i është dërguar Guvernatorit Greg Abbott, i cili ka thënë se do ta nënshkruajë atë në ligj, pavarësisht paralajmërimeve nga grupet e kontrollit të armëve që mund të rrezikojë publikun.

Masa e re do të lejojë njerëzit nga mosha 21 vjeç të mbajë një pistoletë, nëse nuk ka dënime të kaluara penale apo kufizime ligjore mbi to./albeu.com

Shtuar 25.05.2021 03:05

Tags: ,