Mbretëresha e Danimarkës infektohet me Covid-19 një ditë pas funeralit të kushërirës së saj, mbretëreshës Elizabeth

Mbretëresha e Danimarkës ka rezultuar pozitive me Covid-19 për herë të dytë këtë vit, ka konfirmuar Gjykata Mbretërore Daneze.

Mbretëresha Margrethe II ka anuluar takimet e saj për këtë javë pas diagnozës të martën në mbrëmje.

Monarkja 82-vjeçare ishte një nga 2000 të ftuarit që morën pjesë në funeralin shtetëror të Mbretëreshës Elizabeth II të hënën.

Ajo është monarkja më jetëgjatë e shtetit në Evropë pas vdekjes së monarkes britanike.

Mbretëresha Margethe II dhe Mbretëresha Elizabeth ishin kushërira të treta, që të dy e kishin prejardhjen nga Mbretëresha Viktoria.

Në një deklaratë në faqen e internetit të pallatit, një zëdhënës tha se ajo do të qëndronte në Pallatin Fredensborg, në veri të Kopenhagës.

Djali dhe trashëgimtari i saj, Princi i Kurorës Frederik dhe gruaja e tij Mary, Princesha e Kurorës, do të zënë vendin e saj në pritjen e anëtarëve të qeverisë, parlamentit danez dhe anëtarëve danezë të Parlamentit Evropian në një pritje të premten në Kopenhagë.

Ditët e fundit, Mbretëresha Margrethe u fotografua në disa ngjarje në Londër për të shënuar vdekjen e Mbretëreshës Elizabeth II.