Luksemburgu legalizon përdorimin rekreativ të kanabisit

Së bashku me Kanadanë në Amerikën e Veriut dhe Uruguain në Amerikën e Jugut, Luksemburgu u bë vendi i parë evropian që legalizoi kultivimin e kanabisit për përdorim rekreativ.

Disa vende, si Holanda dhe Portugalia, lejojnë përdorimin e drogave dhe përjashtime të tjera, por ky vend i vogël ra dakord që ishte koha për t’i lënë të rriturit të marrin vendimet e tyre për substancat që duan të konsumojnë.

Sipas një pakete të re legjislacioni, të rriturit në Luksemburg do të jenë në gjendje të rrisin deri në katër bimë për përdorim personal dhe të mbajnë deri në tre gram mbi to. Konsumi publik është ende i paligjshëm, megjithëse gjobat do të ulen në mënyrë drastike.

Kufizimet për përmbajtjen e THC të kanabisit do të hiqen. Shitjet dhe shpërndarja do të jenë gjithashtu jashtë kontrollit, duke hapur rrugën për të ardhurat e reja të tatueshme për qeverinë që do të përdoren për “parandalimin e varësisë, arsimin dhe kujdesin shëndetësor”, thanë zyrtarët.

Ashtu si me 11 nga 50 shtetet e SHBA-së, çdo vendim progresiv për dekriminalizimin dhe derregullimin e bëri më të lehtë për legjislaturat pasuese të ndërmarrin të njëjtin hap. Prandaj, fqinji i Luksemburgut, Gjermania, e cila po pret një qeveri të re në të cilën përfshihen të Gjelbërit, konsiderohet si një ndjekëse e mundshme, pasi partia në të kaluarën ka mbështetur përdorimin rekreativ të kanabisit./albeu.com


Shtuar 2.11.2021 19:30