Karantinë për emigrantët, mediat greke: Rama po ndalon shqiptarët të votojnë

Mediat greke i kanë kushtuar rëndësi vendimit qeverisë shqiptarë për vendosjen e 14 ditëve karantinë për të gjithë emigrantët që vijnë nga Greqia. “Protothema” shkruan se një vendim i tillë disa ditë para zgjedhjeve është hile e kryeministrit Edi Rama.

Një javë para zgjedhjeve parlamentare në Shqipëri, qeveria Rama vendos karantinë 14-ditore për shtetasit shqiptarë që jetojnë në Greqi, të cilët synojnë të udhëtojnë në vendlindjet e tyre  për të ushtruar të drejtën e votës. Siç u bë e njohur, Komiteti Shqiptar i Ekspertëve vendosi karantinë 14-ditore për ata qytetarë që hyjnë në vend nga Greqia dhe Maqedonia e Veriut, Sipas Zëvendës Ministres së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale Mira Rakacolli,” shkrua  gazeta greke.

Sidoqoftë, kjo lëvizje vlerësohet nga organizatat e të huajve por edhe nga partitë e opozitës në Shqipëri, që synon të parandalojë që ata qytetarë shqiptarë që duan të udhëtojnë nga Greqia në Shqipëri të votojnë në 25 prill.

Protothema, shton më tej se nuk është sekret që Rama i konsideron qytetarët shqiptarë që jetojnë dhe punojnë në Greqi si një faktor që mund të ndikojë në dëm të rezultatit të zgjedhjeve. Në fakt, duke vendosur masën e karantinës, ajo dekurajon ata që synonin të udhëtonin në Shqipëri për të ushtruar të drejtën e tyre të votës. Ky vendim synon gjithashtu emigrantët nga jugu i Shqipërisë që jetojnë në Greqi.

“Fakti që qeveria shqiptare e trajton lehtë fenomenin e pandemisëe, krahasuar me vendet e tjera, nuk është në përputhje me këtë vendim. Gjithashtu, ngarkesat epidemiologjike në të dy vendet tregojnë një rënie dhe kjo për faktin se vaksinimet kanë përparuar” ka thënë për protothema.gr presidenti i Shoqatës së Torrenteve Z. Thodoris Goumas

Masa e Ramës tregon se ai është në një gjendje paniku dhe po luan kartat e tij të fundit në mënyrë që të ruajë pozicionin e tij. Të ndalosh që shtetasit shqiptarë që jetojnë në Greqi të ushtrojnë të drejtën e tyre për të votuar në 25 Prill është një veprim anti-demokratik, si ato me të cilat Rama është mësuar”, ka shtuar ai.


Shtuar 19.04.2021 22:11