Ju nuk e dini, por këto tre gjëra shkaktojnë rënien e flokëve

Rënia e flokëve është një fenomen shumë i zakonshëm te meshkujt dhe femrat dhe shfaqet më shpesh në periudha të caktuara të vitit.

Megjithatë, shumë herë, disa gabime që bëjmë në jetën e përditshme shtojnë rënien e flokëve.

Albeu.com ju tregon tre prej tyre:

Laheni me ujë shumë të nxehtë.

Kur lani flokët, uji duhet të jetë i vakët dhe jo i nxehtë pasi ky i fundit hap shumë poret e flokëve duke rezultuar në të gjithë përbërësit kimikë të produkte flokësh për t’i tharë ato.

 Përdorimi i shpeshtë i tharëses

Flokët duhet t’i krehim pas banjës dhe kur janë të lagur. Arsyeja është se krehja dhe thaja e tyre me tharëse i ngatërron i dobëson.

Kapja e  vazhdueshme me llastik

Do të ishte mirë të shmangni mbajtjen e vazhdueshme të flokëve me një llastik pasi kjo thyen qimet dhe krijon maja të dyfishta.

Shtuar 25.01.2022 20:30