Ish-ambasadori i SHBA: Ka ardhur koha që këto shtete të njohin Kosovën, duhet të njohin realitetin

Ish-ambasadori amerikan në Kosovë, Greg Dalaëie, i ka bërë thirrje Qipros, Spanjës, Rumanisë, Greqisë dhe Sllovakisë, që të njohin Pavarësinë e Kosovës.

Siaps tij ka ardhur koha që këto shtet të njohin realitetin, dhe të japin kontributin e tyre rel për paqn në Ballkan.

Ish-ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë, Greg Delawie, u ka bërë thirrje pesë vendeve anëtare të Bashkimit Evropian, duke nisur nga Spanja, Qipro, Rumania, Sllovakia e Greqia që ta njohin pavarësinë e Kosovës.

Me anë të një postimi në “X”, Delawie ka shkruar se kjo është mënyra për kontribuuar për paqen e qëndrueshme në Ballkan.

“Është padyshim koha që Spanja, Qiproja, Rumania, Sllovakia dhe Greqia ta njohin realitetin e pavarësisë së Kosovës dhe të kontribuojnë për paqen e qëndrueshme në Ballkan”, ka shkruar Delawie.


Shtuar 7.09.2023 19:13