Horrorr në Meksikë, trupat e coptuar të 12 personave gjenden të hedhura në rrugë

Trupat e gjymtuar dhe të copëtuar të 12 personave u gjetën të hedhura në shtatë lokacione në të gjithë qytetin meksikan të Monterrey sot në një valë dhune që ka shqetësuar banorët e kryeqytetit industrial të vendit.

Gjetjet e tmerrshme ngjallin kujtime të periudhës së përgjakshme në vitet 2010, kur grindjet e karteleve dominuan qytetin dhe trupat u gjetën të shtrirë në rrugë ose të varur nga urat. Ky brutalitet ka rënë kryesisht në Monterey , i cili së fundmi u zgjodh si vend për fabrikën e re të makinave Tesla.

Autoritetet thanë se ngjarjet e së martës duket se janë një sulm i koordinuar dhe mund të jenë shkaktuar nga një mosmarrëveshje e brendshme brenda një organizate kriminale me bazë në shtetin e Tamaulipas.

“Nga mesazhet e gjetura (pranë trupave) ka njëfarë korrelacioni,” tha Pedro Jardon, prokurori i shtetit të Nuevo León, në përgjigje të pyetjeve të gazetarëve dje pasdite.

Fotografitë e mesazheve të supozuara të qarkulluara në shtypin lokal dhe në mediat sociale sugjerojnë se vrasjet janë kryer nga Karteli Verilindor dhe ishin në hakmarrje për infiltrimin e supozuar të grupit.

Prokuroria nuk e ka konfirmuar vërtetësinë e fotove.


Shtuar 27.09.2023 10:27