Grubi: Kërkesat bullgare janë shumë absurde, nuk kemi asgjë më shumë për të ofruar për anëtarësimin në BE

“Ne të gjithë do të qëndrojmë për shtetin tonë të përbashkët.

Sot ju them se Maqedonia është atdheu i të gjithë neve dhe me të gjithë ministrat në Qeveri, Kryetarin dhe të gjithë zyrtarët do të qëndrojmë për vendin,” tha Zëvendës Kryeministri i Parë dhe Ministri i Sistemit Politik dhe Marrëdhënieve Ndër-Komunitare, Artan Grubi për emisionin “Vetëm Intervistë”.

Sipas tij, ekziston një përshtypje se BE pa mbështetjen e Shteteve të Bashkuara nuk mund të përmbushë premtimet e saj dhe të sjellë vendin në familjen evropiane.

“Ne nuk kemi asgjë më shumë për të ofruar për anëtarësimin në BE. “Unë mendoj se është i nevojshëm një rol më aktiv dhe i pranishëm i administratës Amerikane dhe Amerikës në Ballkanin Perëndimor,” tha Grubi, duke shtuar se “është e pakuptimtë që Bullgaria të kërkojë nga Maqedonasit të jenë një deri në 1945 dhe më pas të kërkojnë diçka tjetër ”.


Shtuar 14.05.2021 20:34

Tags: , ,