Gjermania edhe Franca thirrje konsumatorëve: Kurseni energjinë elektrike për në dimër

Krerët e kompanive energjitike në Francë, EDF, Engie dhe TotalEnergies, lëshuan një deklaratë të përbashkët, duke u bërë thirrje klientëve të tyre për “përmbajtje urgjente”, duke u kërkuar atyre që të shkurtojnë përdorimin e energjisë mes çmimeve në rritje.

“Për muaj të tërë, sistemi energjetik evropian ka qenë nën presion të madh dhe sistemi energjetik francez nuk bën përjashtim. Dërgesat e gazit rus me tubacione kanë rënë ndjeshëm për disa vende, përfshirë Francën,” tha Catherine MacGregor, CEO e Engie, Jean- Bernard Lévy, kryetar dhe CEO i EDF, dhe Patrick Pouyanné, kryetar dhe CEO i TotalEnergies.

Sipas BBC, në deklaratë thuhej se rritja e çmimeve që rrjedh nga kjo kërcënon kohezionin social dhe politik dhe kanë një ndikim shumë të rëndë në fuqinë blerëse të familjeve.

Megjithatë, ata u bënë thirrje klientëve të tyre që të bëjnë pjesën e tyre dhe të reduktojnë konsumin e energjisë elektrike, gazit, naftës dhe produkteve energjetike, duke filluar nga vera, duke thënë se energjia më e mirë mbetet energjia që nuk e konsumojmë.

“Ne duhet të veprojmë mbi kërkesën për energji duke ulur konsumin tonë për të na dhënë më shumë hapësirë ​​për manovrim. Ne do të na duhet për të menaxhuar majat e konsumit në të ardhmen dhe për të zbutur rreziqet teknike ose goditjet gjeopolitike me të cilat mund të na duhet të përballemi”, thuhej në deklaratë.

Tre krerët e industrisë thanë se kishin ndërmarrë veprime për të trajtuar furnizimin në një afat të shkurtër duke diversifikuar furnizimet me gaz, duke mbushur në mënyrë proaktive objektet e magazinimit, duke instaluar një njësi magazinimi dhe rigazifikimi lundrues (FSRU) në portin e Le Havre për të përshpejtuar importet e LNG dhe duke riaktivizuar objektet e “mbytura”./albeu.com