Fjalimi i Zelensky në Kongresin Amerikan, reagon Putin: Fuqitë perëndimore duan të krijojnë një “anti-Rusi”

Presidenti rus ka folur pasi presidenti Zelenskyy iu drejtua Kongresit Amerikan.

Putin nuk e ka përmendur fjalimin e Presidentit Zelenskyy ku ai përsëriti thirrjet e tij për SHBA-në për të vendosur një zonë ndalim-fluturimi, por ka goditur Perëndimin për “qëllime gjeopolitike që nuk përfshijnë një Rusi të fortë të pavarur”.

Ai shtoi se Perëndimi po përpiqet të “anulojë” Rusinë.

Putin tha gjithashtu se përpjekja e Perëndimit për të pasur dominim global “po i vjen fundi”.

Më herët gjatë fjalimit, Putin tha se Rusia nuk dëshiron të pushtojë Ukrainën.

Ai shtoi se Rusia nuk kishte asnjë alternativë tjetër veçse të kryente atë që ai e quajti një operacion ushtarak special.

Putin vazhdoi të pretendonte se Ukraina kishte planifikuar agresion kundër Rusisë që do të mbështetej nga fuqitë perëndimore.

Ai tha gjithashtu se fuqitë perëndimore duan të krijojnë një “anti-Rusi” dhe nuk kujdesen për popullin ukrainas.

Putin shtoi se Perëndimi po e shtyn Ukrainën të “vazhdojë gjakderdhjen” duke e furnizuar atë me armë.