E papritur në Krime, radiot luajnë himnin ukrainas, asnjë fjalë nga Rusia

Në një transmetim që do të ketë qenë surprizë për shumë banorë të Krimesë, dy stacione radiofonike të rajonit të pushtuar transmetuan një fjalim duke pohuar se Ukraina do të rivendoste kontrollin e saj mbi zonat e pushtuara nga Rusia.

Në vend që ky të ishte një ndryshim i mendjes nga Rusia, duket se ka qenë një sulm i suksesshëm i valëve për të siguruar transmetimin e një fjalimi nga kreu i inteligjencës ukrainase.

Në vend të programeve të planifikuara, stacionet Sputnik v Krymu (Sputnik në Krime) dhe Vera në disa rajone të Krimesë transmetuan një deklaratë të Kyrylo Budanov, si dhe himnin kombëtar të Ukrainës.

Në internet është publikuar edhe një video me regjistrimin e fjalimit që transmetohet drejtpërdrejt në radio, në të cilën dëgjohet edhe një njeri që prezantohet si Budanov duke thënë se të gjithë tradhtarët do të vriten.

“Të gjithë patriotëve, ka ardhur koha për të vepruar!  Ne jemi në rrugën tuaj”,dëgjohet të thotë ai.


Shtuar 23.02.2023 15:30