Do niseshin drejt Anglisë me gomone, arrestohen 12 shqiptarë në Belgjikë

Dy persona janë arrestuar në Nottingham të dyshuar për përfshirje në një tentativë të dështuar për të kontrabanduar emigrantë shqiptarë drejt Britanisë së Madhe me skaf.

Arrestimet pasuan një operacion muajin e kaluar, ku policia belge parandaloi një varkë fryrëse me trup të ngurtë me fuqi të lartë duke u larguar nga bregu pranë qytetit të Nieuwpoort në Flanders.

Dymbëdhjetë shtetas shqiptarë u arrestuan, së bashku me dy burra nga Basingstoke në Hampshire.

Ata u arrestuan nga autoritetet belge për shkelje të dyshuara të kontrabandës me njerëz.

NCA ka paralajmëruar më parë se grupet e krimit të organizuar po kërkojnë të gjejnë mënyra të reja për të anashkaluar kontrollet kufitare, duke përdorur varka më të mëdha dhe më të shpejta, si dhe duke zbarkuar emigrantët më tej në vijën bregdetare të Mbretërisë së Bashkuar.