Dielli përvëlues dhe temperaturat e larta? Disa këshilla për të mbrojtur lëkurën tuaj në verë

Lëkura jonë është organi më i madh i trupit dhe një prej funksioneve kryesore të saj është të mbrojë trupin nga faktorë të ndryshëm si temperaturat ekstreme, ndotja dhe dëmtimet. Për shkak të kësaj, është e rëndësishme të marrim masa për të ruajtur lekurën tonë gjatë sezonit të verës, kur dielli dhe temperaturat janë të larta dhe rreziku i dëmtimit të lekurës është më i lartë.

Në vazhdim, janë disa këshilla dhe masa që duhet të ndjekim për të mbajtur lekurën tonë të shëndetshme dhe të bukur gjatë verës:

Përdorni krem me faktor mbrojtës nga dielli: Kremërat me faktor mbrojtës janë thelbësore për të mbrojtur lekurën nga rrezet UV të diellit. Sigurohuni që kremi i përdorur të ketë faktor mbrojtës të paktën 30 dhe aplikohet 20-30 minuta para daljes nga shtëpia.

Veshni rroba të hollë dhe që mbrojnë nga dielli: Veshja e rrobave të hollë dhe të lehta mund të ndihmojë në mbajtjen e lekurës tuaj të freskët dhe të ndjeheni më të rehatshëm në kohë të nxehtë.

Hani ushqime të pasura me antioksidantë: Ushqimet me antioksidantë si frutat dhe perimet e ngjyrave të ndryshme, si dhe peshku dhe arrat, mund të ndihmojnë në mbrojtjen e lëkurës nga ndotja dhe shtytjen e vdekjes së qelizave të saj.

Pini shumë ujë: Konsumimi i shumë ujit është i rëndësishëm për të mbajtur lëkurën të hidratuar dhe për të ndihmuar në largimin e toksinave nga trupi. Ju duhet të pini së paku 8 gota ujë në ditë.

Evitoni ekspozimin e tepërt ndaj diellit: Nëse planifikoni të kaloni kohë në diell, sigurohuni që të vishni rroba që mbrojnë nga dielli dhe të përdorni krem me faktor mbrojtës. Gjithashtu, përdorni një kapele për të mbrojtur kokën tuaj dhe sytë nga rrezet e diellit.

Evitoni duhanin: Duhanpirja mund të shkaktojë dëmtim të rëndë në lekurë dhe mund të shkaktojë rrudha dhe plakje të parakohshme. Përveç kësaj, duhanpirja është një faktor kryesor në shkaktimin e kancerit të lëkurës.

Kujdesuni për lëkurën e fytyrës: Lëkura e fytyrës është më e ndjeshme ndaj diellit dhe ndotjes. Për këtë arsye, është e rëndësishme të përdorni produkte kozmetike të përshtatshme për tipin e lëkurës suaj dhe të ndiqni një rutinë të rregullt të kujdesit për lëkurën.

Mos harroni për zonat e ndjeshme: Zonat e ndjeshme të trupit si qafë, veshët dhe këmbët mund të jenë më të ndjeshme ndaj dëmtimit nga dielli. Për të mbrojtur këto zona, mund të përdorni krem me faktor mbrojtës të lartë dhe të vishni rroba që mbrojnë nga dielli.

Me këto masa të thjeshta, mund të ruani lekurën tuaj nga dëmtimet dhe të ndjeheni rehat gjatë verës.


Shtuar 7.04.2023 18:29