Dështon seanca për bosin e krimit, Rusia kërkon ekstradimin e tij, Igor Kokunov do azil në Shqipëri

Shkodër– Është shtyrë seanca në Gjykatën e shkallës së Parë në Shkodër për rusin Igor Kokunov, i kërkuar nga Interpoli Ndërkombëtar, konkretisht në Rusi.

Seanca e radhës do të mbahet më 7 nëntor 2023 , ndërsa avokati i tij mbrojtës Kokunov Isuf Shehu deklaroi se shkresa për ekstradim është firmosur nga zëvendës Prokurori i Përgjithshëm i Rusisë dhe jo nga prokurori apo ministria e Drejtësisë ruse, dhe kjo bie ndesh më konventën ndërkombëtare.

Lexo edhe: Frikë se grupet kriminale serbe do ndërhyjnë për lirimin e tij, blindohet Gjykata e Shkodrës, sot seanca për Igor Kokunov

Avokati tha se Kokunov ka vetëm një vepër penale për të cilën dyshohet si kreu i një grupi kriminal, dispozitë që sipas avokatit nuk e njeh ligji shqiptar. Avokati mes tjerash deklaroi se është kërkuar azil në Shqipëri për Kokunov për shkak se Rusia është një shtet i pasigurt dhe që shkel të drejtat e njeriut.

Deri më 7 nëntor pritet të sqarohet nëse shkresa për ekstradim është firmosur apo jo nga Prokurori i Përgjithshëm i Rusisë apo nga Ministria e Drejtësisë në Rusi./Albeu.com


Shtuar 24.10.2023 13:38