Deputetët britanike: Qeveria ka dështuar në parandalimin e përhapjes së Covid-19 në fillim të pandemisë

Dështimi i Mbretërisë së Bashkuar për të bërë më shumë për të ndaluar përhapjen e Covid në fillim të pandemisë ishte një nga dështimet më të këqija të shëndetit publik ndonjëherë, thotë një raport nga deputetët britanikë.

Qasja e qeverisë, e mbështetur nga shkencëtarët e saj, ishte të përpiqej të menaxhonte situatën dhe në fakt të arrinte imunitetin e tufës me infeksion, thuhet në raport.

Kjo çoi në një vonesë në prezantimin e bllokimit të parë, që kushtoi jetë njerëzish.

Por raporti i grupit ndërpartiak tha se kishte pasur edhe suksese, në veçanti programin e vaksinimit.

Ky raport përshkroi të gjithë qasjen, nga hulumtimi dhe zhvillimi deri në fillimin e injektimeve, si një nga nismat më efektive në historinë e Mbretërinë e Bashkuar.

Gjetjet janë të detajuara në raportin e shumëpritur; Coronavirus: Mësimet e nxjerra deri më sot, përgatitur nga Komiteti i Shëndetit dhe Kujdesit Social dhe Komiteti i Shkencës dhe Teknologjisë, të cilat përmbajnë deputetë nga të gjitha partitë.

Në 150 faqe, komitetet mbulojnë një sërë suksesesh dhe dështimesh gjatë pandemisë, e cila ka marrë më shumë se 150,000 jetë deri më sot dhe është përshkruar nga deputetët si “sfida më e madhe në kohë paqeje” për një shekull./albeu.com


Shtuar 12.10.2021 08:26