Bullgarët zgjedhin parlamentin e ri mes shqetësimeve për shkallën e korrupsionit

Bullgarët po votojnë në zgjedhjet e parakohshme të dielën, pasi që një palë një zgjedhje që u mbajtën në muajin prill prodhuan një parlament të copëzuar, që nuk arriti të formojë një qeveri të qëndrueshme.

Anketat e fundit sugjerojnë se përsëritja e zgjedhjeve mund të prodhojë rezultate të ngjashme, por edhe një rënie të mëtejshme të mbështetjes për partinë GERB të ish kryeministrit, Boyko Borissov, pasi që qeveria aktuale e përkohshme bëri akuzat publike për korrupsion në shkallë të gjerë gjatë qeverisjes së tij.

Bullgaria, anëtare e NATO-s dhe BE-së, është kritikuar në mënyrë të përsëritur për mos trajtimin e korrupsionit dhe për mangësi në sundimin e ligjit dhe lirinë e medias.

Bullgarët po votojnë në zgjedhjet e parakohshme të dielën, pasi që një palë një zgjedhje që u mbajtën në muajin prill prodhuan një parlament të copëzuar, që nuk arriti të formojë një qeveri të qëndrueshme.

Anketat e fundit sugjerojnë se përsëritja e zgjedhjeve mund të prodhojë rezultate të ngjashme, por edhe një rënie të mëtejshme të mbështetjes për partinë GERB të ish kryeministrit, Boyko Borissov, pasi që qeveria aktuale e përkohshme bëri akuzat publike për korrupsion në shkallë të gjerë gjatë qeverisjes së tij.

Bullgaria, anëtare e NATO-s dhe BE-së, është kritikuar në mënyrë të përsëritur për mos trajtimin e korrupsionit dhe për mangësi në sundimin e ligjit dhe lirinë e medias./VOA

Shtuar 11.07.2021 16:10