Ushtria ukrainase: Situata në Severodonetsk është e vështirë, por e qëndrueshme

Ushtria ukrainase tha se situata në qytetin e Severodonetsk është “e vështirë” por “stabile”, sipas Oleksii Hromov, nënkryetar i Drejtorisë kryesore të Operacioneve të Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura të Ukrainës.

“Për momentin, situata është e vështirë, e qëndrueshme, luftimet vazhdojnë,” u tha Hromov gazetarëve në një konferencë të enjten.

“Ushtarët tanë kanë armë në dispozicion dhe mbështeten nga njësitë e artilerisë, por fatkeqësisht armiku ka avantazhin e zjarrit”, tha ai. “Rusiaka mjaft sisteme artilerie, municione të mjaftueshme, ata shkaktojnë sulme masive zjarri, por ushtarakët tanë manovrojnë me mjeshtëri midis pozicioneve të fortifikuara.”

Hromov pranoi se Rusia kishte dëmtuar rrugët e furnizimit të Ukrainës në qytet, por ai tha se udhëheqja ushtarake kishte gjetur mënyra alternative për të dërguar municione dhe për të nxjerrë të plagosurit.

Shtuar 23.06.2022 16:18