Bisedime për paqe? Rusia mbyll hapësirën e saj ajrore për 36 vende

Rusia ka njoftuar se po ndalon fluturimet nga linjat ajrore në 36 vende, duke përfshirë MB, Gjermani, Spanjë, Itali dhe Kanada.

Ai vjen pas një vendimi të BE-së për të ndaluar “avionët në pronësi ruse, të regjistruar nga Rusia ose të kontrolluara nga Rusia” nga hapësira e saj ajrore.

Mbretëria e Bashkuar gjithashtu ndaloi fluturimet e Aeroflot nga zbarkimi në Britani, duke bërë që Rusia të shpallte një ndalim të mëhershëm hakmarrës ndaj linjave ajrore britanike, njofton BBC.


Shtuar 28.02.2022 14:39