BE po përgatit sanksione të reja kundër Rusisë për “referendumet” e rreme në Ukrainë

Bashkimi Evropian po përgatit një paketë të re sanksionesh për të reaguar ndaj akteve të krimit të Rusisë, të tilla si organizimi i ‘referendumeve’ të rreme brenda zonave të pushtuara përkohësisht, kryerja e krimeve kundër civilëve në Ukrainë, si dhe një mobilizim i pjesshëm, i cili është shpallur nga Putin.

Deklarata përkatëse u bë nga zëdhënësi kryesor i BE-së për Punët e Jashtme dhe Politikën e Sigurisë, Peter Stano në një konferencë në Bruksel.

Sipas Stano-s, shtetet anëtare kanë mbajtur tashmë një takim koordinues dhe kanë diskutuar mënyrat e reagimit ndaj luftës së vazhdueshme të Rusisë kundër Ukrainës, duke përfshirë të gjitha aspektet e agresionit rus: ‘referendumet’ e rreme, krimet e kryera, vendet e zbuluara të varrimeve masive, si p.sh. ajo në Izium.

Stano vuri në dukje se të gjitha këto elemente ishin diskutuar midis Shteteve Anëtare. Në këtë fazë, një diskutim i tillë është konfidencial dhe informacioni për vendimin e tyre do të publikohet kur të vijë koha.

Shtuar 22.09.2022 07:17

Tags: ,