Artistët në Greqi nisin grevën, kundërshtojnë amendamentin e ri të qeverisë

Artistët në Greqi kanë nisur një grevë 48-orëshe, duke reaguar ndaj ndryshimit të diplomave të qeverisë, që do t’i bëjë ata të diplomuar në arsimin e mesëm.

Në grevë marrin pjesë Federata Panhelene e Stafit Artistik OTA (POKP-OTA), si dhe Federata Panhelene e Punonjësve të Organizatave të Pushtetit Lokal (POE-OTA). Një tubim është planifikuar për të enjten më  në orën 12:00 në Syntagma për Athinë dhe njëkohësisht në Statujën e Eleftherios Venizelos në Selanik.

“Nëse pas 45 ditësh qeveria mendon se do t’i lejojmë të na heqin nga ajo pak që na ka mbetur, ata gabojnë. Ky amendament na jep një pasqyrë të qartë se çfarë saktësisht nënkupton zoti Mitsotakis duke planifikuar deri në vitin 2025 për rindërtimin e plotë të industrisë sonë.

Nuk do të shpjegojmë më se studimet e artit kërkojnë vite trajnimi, përkushtim dhe burime të mëdha financiare. Shoqëria na qëndron pranë dhe pranimi i kërkesave tona është zemërgjerë. Prekës është edhe fakti që po krijohet një front panartistik me mbështetjen e sindikatës së teknikëve”, thuhet në një njoftim. /albeu.com


Shtuar 1.02.2023 10:35