Ahmetaj: Shtohen 7 miliardë dollarë për përshpejtimin e procesit të rindërtimit

Zv/kryeministri Arben Ahmetaj në një deklaratë për shtyp pas mbledhjes së qeverisë ka njoftuar se janë marrë një sërë vendimesh për rindërtimin.

Ahmetaj ka njoftuar se një nga vendimet është  shtimi i 7 miliardë lekëve për të përshpejtuar procesi e rindërtimin.

“Reflektimin e të gjithë vendimeve, sot kaluan një grup vendimesh për rindërtimin të cilat bëjnë avancim të konsiderueshëm të financimit për bashkinë e Tiranës dhe për të 10 bashkitë e tjera. Llogaria e rindërtimit pra gjithë fondi i rindërtimit kalon nga 28 miliardë lekë në 35 miliardë lekë. Avancimi  është bërë për të përshpejtuar të gjitha proceset e rindërtimit për të kthyer në shtëpitë e tyre apo në shtëpitë e reja të rindërtuar amë fortë më moderne të gjithë qytetarët që në 2019, 26 nëntor u detyruan të largoheshin si nga shtëpitë  dhe nga institucionet.

350 milionë dollarë nga 280 milionë dollarë me të njëjtën logjikë për të përshpejtuar rikthimin e familjeve në shtëpi.

Gjithandej do kemi një numër të konsiderueshëm familjesh që do kthehen në shtëpitë e tyre pas gati  2 vitesh”, tha Ahmetaj./albeu.com


Shtuar 9.12.2021 09:45